Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||||
2-3 csirkemellfilé, 2-3 csirkecomb, 5-6 gerezd fokhagyma, só, ételízesítő, őrölt kömény, libazsír |
A husikat lebőrözöm, lehártyázom, megmosom, beirdalom. A tepsit jó vastagon kizsírozom, beleteszem a húsokat a beirdalt oldalukkal lefelé. Megszórom őrölt köménnyel, sóval, ételízesítővel és forró sütőben 10 perc alatt enyhén piros bevonatot sütök rá. Majd megfordítom a húsokat és azt a felét is megfűszerezem, ismét 10-15 perc pirosítás következik. Közben megpucolom a fokhagymát és hajszálvékony szeletekre vágom. Ha a husi beirdalt fele is szép piros, megszórom a fokhagymával, felöntöm annyi vízzel, hogy a húsok felénél ne érjen magasabbra, lefedem és közepes lángon puhára sütöm. Ez kb. 45 perc, egy óra alatt megvan, szurkálással ellenőrzöm a puhaságot. Ha már finom puha, leveszem a fedőt és lesütöm a fele vizet róla, hogy azért maradjon egy kis finom szaftja. A végeredmény: kívül piros, ropogós sült, ami belül omlós puha és a libazsírtól meg a fűszerektől pompás ízű és illatú. Félórát pihen fedő alatt, ezután tálalom petrezselymes (új)krumplival, uborkasalátával vagy céklával. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|
Víz helyett lehet egy félédes bort ágyasnak?
Nincs bor, mert ebben pont az egyszerűség a pikantéria. Az édes borral pedig már jártam úgy, hogy megkeseredett a kaja tőle. Ezért szigorúan csak fanyar borokkal főzök.