recept: Sült csirke Anyuska módra, Kifőzde
Sült csirke Anyuska módra
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

2-3 csirkemellfilé,
2-3 csirkecomb,
5-6 gerezd fokhagyma,
só, ételízesítő, őrölt kömény, libazsír





A husikat lebőrözöm, lehártyázom, megmosom, beirdalom. A tepsit jó vastagon kizsírozom, beleteszem a húsokat a beirdalt oldalukkal lefelé.
Megszórom őrölt köménnyel, sóval, ételízesítővel és forró sütőben 10 perc alatt enyhén piros bevonatot sütök rá. Majd megfordítom a húsokat és azt a felét is megfűszerezem, ismét 10-15 perc pirosítás következik.
Közben megpucolom a fokhagymát és hajszálvékony szeletekre vágom. Ha a husi beirdalt fele is szép piros, megszórom a fokhagymával, felöntöm annyi vízzel, hogy a húsok felénél ne érjen magasabbra, lefedem és közepes lángon puhára sütöm.
Ez kb. 45 perc, egy óra alatt megvan, szurkálással ellenőrzöm a puhaságot. Ha már finom puha, leveszem a fedőt és lesütöm a fele vizet róla, hogy azért maradjon egy kis finom szaftja.
A végeredmény: kívül piros, ropogós sült, ami belül omlós puha és a libazsírtól meg a fűszerektől pompás ízű és illatú.
Félórát pihen fedő alatt, ezután tálalom petrezselymes (új)krumplival, uborkasalátával vagy céklával.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: petrezselymes újkrumpli
 petrezselymes krumpli
 uborkasaláta
 céklasaláta
 pulykasült Anyuska módra, medvehagymás mártással

Forrás: Feleségem csinálja így, a gyerekek még ma is elmennének érte a világ végére is.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.09.05. Utoljára frissítve: 2009.09.05.
Utolsó megtekintés: több, mint 3 napja (2024-04-30 09:54:44 - 3.15)
Hozzászólások:

Sancho (2011-03-29 15:37:00):
Víz helyett lehet egy félédes bort ágyasnak?

Kifőzdés (2011-03-29 19:17:00):
Nincs bor, mert ebben pont az egyszerűség a pikantéria. Az édes borral pedig már jártam úgy, hogy megkeseredett a kaja tőle. Ezért szigorúan csak fanyar borokkal főzök.

Megjegyzés a recepthez